Zwaar weer blog

The Future sound of Turnaround

TMA Nederland organiseerde op 9 november 2016 het 1e Jaarcongres The Future Sound of Turnaround. Een congres over hoe je bedrijven kunt redden die in zwaar weer zitten. Corvey & Steup Spreker Management Services heeft samen met TMA het sprekersprogramma samengesteld en de communicatie rondom het congres gedaan. Hierbij een impressie van een zeer geslaagd congres. 

https://youtu.be/kb1HbuujNck 

 

Sprekers

Mike Hoogveld, succesauteur van het boek Agile Managen, vertelt ons meer over hoe organisaties juist ook in turnaround situaties hun klantprestaties kunnen verbeteren aan de hand van agile technieken. In zijn lezing gaat Mike in op de praktische toepassingen van succesfactoren voor echt klantgerichte en adaptieve organisaties, nu en in de toekomst. Met zijn stelling  “Aanpassen of sterven”  over hoe je een organisatie snel, slim en wendbaar maakt door het toepassen van agile management is hij zeer actueel.

René Boender, is inspiratie booster  van o.a. Apple, BMW en ING  en hij inspireerde op het podium Warren Buffett, Richard Branson en Hillary Clinton. Meer dan eens mocht zijn visie geven aan de wereldleiders en captains of industry op exclusieve en besloten bijeenkomsten. Als spreker vertelt hij over de kracht van marketing, branding en social media in turnarounds en de grote impact van de nieuwe “generatie Z” op het bedrijfsleven en daarmee turnarounds.  Ervaar en leer hoe je zelf met aandacht voor details een beweging inzet die het verschil kan maken en hoe belangrijk het is dat je  mensen kunt “beraken”!

Jesse van Doren, bekroond tot de meest beloftevolle ondernemer van het jaar 2014. Hij kijkt op eigen wijze naar de marketingstrategieën van bedrijven. Toekomstige turnarounds draaien wat hem betreft vooral om innovatie. Jesse adviseert multinationals en venture-backed startups over “Growth Hacking” en werkte met bedrijven als Ahold, Microsoft, Sony en de Efteling. Hij is trouwens pas 19!

Jan Adriaanse, hoogleraar Turnaround management aan de Universiteit Leiden en bestuurslid TMA Nederland, gaat in op huidige en toekomstige uitdagingen voor het vakgebied turnaround management. Wat vertelt de wetenschap ons over de toekomst van turnaround management?
In zijn zeer actuele lezing betrekt Jan de mogelijkheden van de laatste technologische ontwikkelingen en de uitkomst van zijn laatste onderzoek.

NextGen panel met Erik in ’t Groen, voormalig bankier, turnaround adviseur en auteur van het boek “Zwaar weer ondernemen”. In deze paneldiscussie gaat  Erik in gesprek met de “NextGen”, turnaround professionals van Nederland. Het panel bestaat uit nieuwe generatie  leidinggevende Bijzonder Beheerbankiers, turnaround adviseurs en investeerders. Centraal staat de vraag: hoe gaan de turnarounds van de toekomst eruit zien en wat betekent dit voor de toekomst van Bijzonder Beheer, turnaround advisering en turnaround investeringen? Wanneer doet de “Turnaround Robot” zijn intrede en hebben we in 2025 nog wel Bijzonder Beheerafdelingen…?

Kees de Kort, macro-econoom en BNR-columnist is gastspreker tijdens het diner. Kees zal op zijn bekende wijze ingaan op de actuele economische ontwikkelingen en daarbij de vertaalslag maken wat dit concreet betekent voor bedrijven die zich in zwaar weer bevinden.Terug