Zwaar weer blog

Sprout: enthousiaste beoordeling van het boek


Dagelijks verschijnen tientallen boeken. Welke mag jij als ondernemer echt niet missen? Sprout licht er wekelijks drie uit.


1. Zwaar weer ondernemen - Jan Adriaanse & Erik in 't Groen

De cijfers zijn schrikbarend: één op de vijf Nederlandse ondernemingen heeft financiële problemen en is ondergebracht bij het afvalputje van de banken: Bijzonder Beheer. Met Zwaar weer ondernemen geven hoogleraar turnaround management Jan Adriaanse en oud-bijzonder beheerbankier Erik in 't Groen fijne handvaten om jouw organisatie financieel gezond te houden en leggen ze uit wat te doen wanneer sprake is van een financieel benarde situatie. Door de gevarieerde opzet: verhalend, praktisch en met veel praktijkcases, lezen de 327 pagina's gemakkelijk weg. Toegegeven, wij hadden de praktijkcases over Lego, Oad en de Free Record Shop wat uitgebreider willen zien dan anderhalve pagina per stuk, maar met de kennis van Adriaanse en In 't Groen krijgen ondernemers een goed beeld hoe ze Bijzonder Beheer de baas blijven. 

Bestel als paperback (€19,50)
Bestel als e-book (€19,50)
Nederlandstalig, 327 pagina's


2. Opdrachten binnenhalen met de GunfactorVerhoger - Gertien Beijering

Wat doe je als je je met jouw product voornamelijk op prijs moet onderscheiden? Je gunfactor inzetten natuurlijk. Gertien Beijering schreef er een compact naslagwerk over. Aan de hand van het Multidisciplinaire Gunningswiel (tja, wij moesten het ook twee keer lezen) heb je volgens de cover in no time meer omzet gegenereerd. We komen bekende principes tegen als de netwerkchecklist, de swot analyse en de golden circle van Simon Sinek. Bomvol praktische tips waar je misschien niet verrast van zult staan, maar die je de juiste mindset geven voor het volgende verkoopgesprek! 

Bestel als paperback - Nederlands (€22,95)
Nederlandstalig, 176 pagina's


3. #Nieuwe werkvormen - Kitty de Groot & Françoise Bronner

Kantoren zijn saai. Toch? In #Nieuwe Werkvormenlaten Kitty de Groot en Françoise Bronner zien dat Nederlandse kantoren juist heel gaaf kunnen zijn. De foto's met prachtige designkantoren van o.a. NS Hi Speed, Brunel en Spaces staan helaas in schril contrast met de gedateerde vormgeving van het boek zelf. Ook is er behoorlijk veel tekst, al geeft dat wel een beeld waarom voor de betreffende inrichting is gekozen. Desalniettemin een fijn bladerboek voor de nodige kantoorinspiratie. P.s. vergeet niet pagina 177 te bekijken, om het kantoor van Sprout te kunnen bewonderen. #trots.Terug