Zwaar weer blog

Modewinkel Vögele failliet en de ANWB in zwaar weer

Modewinkel Charles Vögele failliet

Charles Vögele Nederland is vrijdag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De directie heeft zelf het faillissement aangevraagd, nadat de Italiaanse eigenaar Sempione Retail de geldkraan had dichtgedraaid.

Sempione Retail is sinds afgelopen december meerderheidsaandeelhouder van de Zwitserse modeketen. De nieuwe eigenaar richt zich alleen op Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Om die reden gingen de winkels in België al dicht en werd recent een groot deel van de Duitse filialen verkocht aan onder meer Tedi en Kik.

De Nederlandse organisatie van Charles Vögele maakte gebruik van een interne financiering, die is stopgezet. Er is volgens de woordvoerder geen sprake van een betaalachterstand richting de circa zevenhonderd mensen die in ons land werkzaam zijn. Voor hen wordt waarschijnlijk zoals gebruikelijk bij een faillissement ontslag aangevraagd.

Charles Vögele heeft de afgelopen periode geprobeerd kopers te vinden voor zijn 95 winkels in ons land. “Alle opties zijn bekeken, maar dat heeft uiteindelijk niets opgeleverd”, stelt de zegsman. Johan Westerhof en Hans Hendriks zijn inmiddels aangewezen als curatoren. Zij zullen de onderneming leiden tijdens de afwikkeling van het faillissement.

Winkels ANWB in de problemen

De winkels van de ANWB zitten in grote problemen, bevestigt de bond aan RTL Z. De verliezen zijn zo hoog opgelopen dat er ingegrepen moet worden. Bronnen melden RTL Z dat het verlies opgelopen is tot 25 miljoen euro. Een woordvoerder bevestigt dat er flink verlies wordt geleden, maar wil de hoogte van het bedrag niet bevestigen. Vandaag zijn de winkelmanagers in het geheim bijeen geweest in Vianen, waar zij het nieuws te horen hebben gekregen. Er wordt een andere managementstructuur opgetuigd, wat leidt tot ontslagen. Terug