Zwaar weer blog

Librije-koppel Jonnie en Thérèse opent ondanks Corona nieuwe bar in Zwolle

Jonnie en Thérèse Boer durven het coronamonster recht in de bek te kijken: ondanks de crisis opent dit horecaduo in het voorjaar van 2021 bar Senang in Zwolle. Een Aziatisch verlengstuk van Brass Boer Thuis én vervolg van restaurant Senang op Bonaire, dat momenteel ook nog in de steigers staat. ,,Je bent ondernemer en je wilt door. De kans lag er dus we gaan het gewoon aanpakken.”

,,Als het concept aanslaat, hopen we dit in de toekomst ook in Nederland te kunnen doen”, zo liet Thérèse in een eerder interview met De Stentor al weten over restaurant Senang Bonaire. Achter de schermen werd al gewerkt aan het Aziatische concept dat zich naast Brass Boer Thuis zal vestigen. ,,We konden er alleen nog niets over zeggen omdat de vergunning nog niet rond was.” Bar Senang komt naast Brass Boer Thuis te zitten aan de Nieuwe Markt.

Crisis als kans

Het pand stond al een langere tijd leeg en de eigenaar benaderde het horecaduo om een creatieve invulling te geven aan de locatie. Door de eerste coronagolf was het stel nog wat terughoudend, maar door corona ontstonden er ook zeeën van tijd om op het idee te broeden. ,,In eerste instantie dachten we: moeten we dit wel doen? Is het risico niet te groot? Maar je bent ondernemer en je wilt door. Deze kans lag er en we hebben goede afspraken gemaakt met de eigenaar. We gaan het gewoon aanpakken. In het voorjaar verwachten we dat iedereen ook echt wel weer zin in heeft om buiten de deur te zijn.” 

Bar Senang in Zwolle

Net als op Bonaire kunnen gasten in bar Senang genieten van Aziatische gerechtjes. Laagdrempelig, waar je makkelijk wat kunt eten. Zodoende ook de naam ‘Senang’ wat Maleisisch is voor ‘je lekker voelen'. Senang zal daarnaast een makkelijk verlengstuk worden van Brass Boer Thuis: is het bij Brass Boer vol, dan kunnen gasten alvast een kleine snack krijgen bij Senang. Vanaf november is het al mogelijk om af te halen bij Senang. 

Stand van zaken

Een eerder interview met de Volkskrant kopte: ‘Ik ben panisch voor dat virus. Als het zo doorgaat, is het klaar’. Die tweede lockdown-light is er nu. Wat is de stand van zaken? ,,Naar omstandigheden gaat het eigenlijk wel goed”, zegt Thérèse Boer enigszins opgelucht. ,,Ik vond de kop van de Volkskrant best heftig, terwijl je in het artikel wel meer duiding kunt vinden. Brass Boer heeft het zwaar, maar dat kunnen we met de Librije steunen. We hebben het geluk dat het hotel wel open mag voor 25 tot 30 gasten.”

Daarnaast biedt de Librije nu online kook- en wijnlessen aan. ,,Echt een succes”, vertelt Thérèse. “We zitten er veel positiever in dan in de eerste lockdown, waar we ons constant lamgeslagen en angstig voelden. Nu weten wet beter wat we mogen en kunnen zodat we meer kunnen ondernemen. Er is weer licht en we hebben goede hoop. Dat is toch de drive van het ondernemerschap.”Terug