Zwaar weer blog

Erik in 't Groen op BNR

Het onderwerp van de uitzending van 11 mei was of een doorstart dé manier is om bedrijven om te redden. En hoe zorg je dat een doorstart na een faillissement voor alle partijen te accepteren is? 

Terugluisten van de uitzending van 11 mei (in deel II ongeveer halverwege: komt Erik in 't Groen aan het woord)

Sprekers

Frits Kemp is advocaat faillissementsrecht en partner bij Fort Advocaten. Hij helpt bedrijven, aandeelhouders, financiers en andere stakeholders bij ondernemingen die in problemen verkeren. In december werd Kemp door de rechtbank aangesteld als curator in het faillissement van Mexx.

Maurice Limmen is voorzitter van CNV. Hij begon als jurist, maar maakte in 2000 de overstap naar de vakbond waar hij verantwoordelijk was voor de ICT- en uitzendbranche. Ook was Limmen gemeenteraadslid in Amsterdam voor het CDA. Sinds 2010 was hij al vicevoorzitter van de CNV.

Erik in ’t Groen is consultant bij Kruger, een adviesbureau in restructuring en interim-management. Hij is voormalig Bijzonder Beheer bankier. In april schreef hij mee aan Zwaar weer ondernemen: De overlevingsgids voor ondernemers in bijzonder beheer.

Herman Hovestad is vennoot bij Custom Management interim directeuren. Hij geeft als chief restructuring officer leiding aan bedrijven in zwaar weer. Zo leidde Hovestad de herstructurering en doorstart bij onder meer Free Record Shop en Mexx.

Bas Westland is directeur van e-people, een website waarop zowel professionals als vacatures in ICT, internet en e-commerce te vinden zijn. Westland richtte e-people in 2000 op, maar zijn bedrijf werd in 2009 failliet verklaard. In Newsroom vertelt hij over zijn doorstart.

Presentator

Paul van Liempt is presentator van Newsroom. Hij werkt onder andere voor BNR Nieuwsradio, waar hij iedere ochtend tussen 9:30 en 12:00 uur zijn eigen programma presenteert. Ook schrijft hij geregeld voor Het Financieele Dagblad. Van Liempt schreef verschillende boeken

 Terug